Vegorätt som får alla att se Vegorött

 

vego3-jpg

Lattjar med grönsaker. DÖDSSYND! Foto: Mattias Ankrah / Svt

Har tittat på Svt:s nya program Vegorätt idag. Två gånger till och med eftersom A också ville se det av nyfikenhet. Programmet har ju blivit enhetligt sågat av en krönikörkår som skrivit identiska texter som ser ut ca så här:
1) Jävla hippieflum (okej, den är rätt befogad)
2) Det får mig att vilja äta rött kött, röka cigg och dricka sprit (okej, ingen hindrar dig)
3) Inga köttätare kommer någonsin vilja testa vegetariskt nu (nej, för köttätare blir säkert supermotiverad av tips som ”ät en Vegetariana” – själv tycker jag att det är spännande med växtbaserad mat som är något nytt, som tillför något. Inte kötträtter minus köttet eller med något blekt substitut.)
4) De dricker inte ens ÖL utan KOMBUCHA (återigen, du fååår dricka öl, det är till och med mer socialt accepterat så no worries).
5) Buhu, det är en nidbild av vegetarianer (pls, är det 1990? Å du veggo-mediaperson, jag tror nog att du bryr dig ca noll om Janne i Arlöv som älskar kebabpizza med bea skulle råkat zappa förbi och tänkt ”precis det jag visste om de däringa gräsätarna”. Noll.).
6) Men usch, det är hälsosamt! (Det finns massor av mat för dig, googla ställen som McDonalds, Burger King, Max, KFC, Sibylla, Taco bar… etc. DU BEHÖVER INTE VARA OROLIG!!!)
7) De är glada och verkar typ älska livet. (Ja, du är cool. Jag lovar du är jättejättecool.)

Okej, de kunde kanske klippt bort åkeryogan, men i övrigt tyckte jag det var fint, visst Instagram-lifestyligt, men det gör inte mig något. Jag blir inspirerad av vackra miljöer och lugnt lantliv. Jag kanske är en hippielover, men det funkade helt okej för mig. Och framförallt, recepten verkade kanon. Jag ska testa både fröknäcket, tomatpastejen och burgarna. NOM!

Kolla in Karolines och Eleonors bloggar för mer inspo om du inte är en hater, utan en greenlover.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s