När lillan kom till jorden…

Ja, jag hann ju inte vara ledig så länge. En vecka närmare bestämt (som jag spenderade med att vara sjuk – sådär nöjd med det), sen gick vattnet och så blev det kontroller på sjukhuset i två dagar innan lillan, på natten till onsdagen, bestämde sig för att det var dags. På morgonen föddes världens finaste lilla tjej på Förlossningen i Malmö och sen åkte vi till Familje-BB i Lund alla tre. Där fick man ett eget litet ”hotellrum” på patienthotellet och fick hjälp 24/7. Väldigt bra start!

Sen har vi ägnat tiden åt blöjbyten, amning, vyssjande, gosande, sjungande, promenader, serietittande, gårdshäng och ett evigt fikande. Har även världens bästa kille som lagat supergod mat till oss varje dag, tvättat 8 maskiner tvätt i veckan, bytt typ alla blöjor och vyssjat lillan de kvällar hon varit lite pigg och gnällig så jag kunnat få somna.

Vi har också börjat få lite besök och i veckan som kommer blir det nog rätt mycket av det – så kul att träffa vänner och familj igen efter en stund i bebisbubblan – Alex och jag började nästan få slut på samtalsämnen efter att ha umgåtts konstant ett par veckor i sträck utan så mycket andra intryck än från tv:n typ.

Lillan då? Jo, hon är jättegosig och gullig med stora blå ögon, ganska mycket ljusbrunt hår och runda kinder som vi pussar på hela tiden. Hon gillar när man sjunger för henne, när man dansar runt med henne i famnen och att ligga och gosa på oss. Hon ser ut som en ängel när hon sover, men när hon vaknar har hon en superrolig morgningsritual där hon gör tusen grimaser och sträcker på sig, skrynklar ihop ansiktet med händerna och sträcker ut tungan och ser ut som en rolig och galen liten gubbe. Hon är helt enkelt, helt objektivt, världens bästa bebis.

Annonser
Det här inlägget postades i Fantastiskt, Livet, Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till När lillan kom till jorden…

  1. Mimmi skriver:

    Längtar längtar längtar tills man får träffa den lilla finingen! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s