Talg eller inte talg

Var på ansiktsbehandling idag. Det var väldigt skönt och väldigt smärtsamt. Hur som helst, jag har lite knasig hy – typ torr och fet på samma gång och stora porer (vilket gjorde att jag höll på att gå under vid portömningen, på riktigt tänkte jag: ”det gör mer ont att föda barn, det gör mer ont att föda barn” och då har jag inte ens fött barn, men av ngn anledning så lugnade den tanken mig).

På den ljusa sidan sa hudterapeuten att jag knappt börjat få några rynkor och att min talgproduktion tog hand om det av sig själv. Dvs min feta hy håller rynkorna i schack och jag kan antagligen se framemot en hyfsat rynbegränsad framtid etc. Det är ju bra nyheter, tänker jag.

Men den här talgproduktionen (alltså, dör av det äckliga ordet) är ju tydligen inte bra för huden pga blir porer, huden täpps igen, etc. etc. Så alla krämer hon rekommenderade gick ju ut på att motarbeta den. Men nu känner jag mig lite förvirrad. Känns ju som talgproduktionen är en rätt bra grej ändå. Eller? Jag menar, hellre lite talg och stora porer som man kan sminka över om man vill vara fin någon gång än en framtid som russin? Är nu mycket ambivalent och förvirrad. Vad är rätt, vad är fel. Jag vet numera varken ut eller in. Dessa svåra frågor.

Annonser
Det här inlägget postades i Skönhet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Talg eller inte talg

  1. JennieL skriver:

    Det är ju lättare att sminka över porer än rynkor.

  2. miraia skriver:

    Eller hur, jag tänker också det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s