Råa chokladbollar

Jag fick ett infall häromdagen och gjorde jättegoda rawbollar. De smakar lite som chokladbollar men är betydligt nyttigare. Istället för havregryn har jag naturella cashewnötter och lite mandelmjöl (kan skippa mandelmjölet), istället för smör och socker använde jag dadlar och agavesirap (som används i mycket mindre mängd än socker eftersom det är sötare och det ger dessutom mindre påverkan på blodsockret) och istället för vaniljsocker använde jag ekologiskt vaniljpulver. För att de ska bli raw på riktigt ska man ju använda raw kakao, men jag hittade tyvärr ingen så blev en ekologisk kakao istället. Jag toppade med att slänga i lite acai-pulver för att boosta bollarna ännu mer, kan dock uteslutas (var ganska dyrt, men är förstås drygt).

Allt ska mixas i matberedare! Proportionerna har jag tyvärr ingen koll på – körde bara lite på känn och smakade av. Det ska bli sött, gött och chokladigt och smeten ska bli som chokladbollsmet i konsistensen. Rulla dem sen till bollar och rulla i kokosflingor, låt dem ligga i kylen en halvtimme (minst) och ÄÄÄÄÄT!

Bra grej med dadlar: De innehåller protein, järn, kalium och massor av antioxidanter.

Bra grej med cashewötter: De innehåller enkelomättat fett, E-vitamin, B-vitamin, järn, kalium, fosfor, magnesium, och zink.

Bra grej med kako: Massor av antioxidanter och flavanoider

Bra grej med bollarna: De är goda som kakor, men innehåller massor av bra grejer och är dessutom mättande.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s