Andra sidan sundet

Igår packade jag och Alex våra väskor för att bege oss till den bättre sidan av sundet för en miniweekend. Regnet hängde i luften och väl ute på bron började det regna. Kände bara ”JAG ORKAR INTE”. ”Jag flyttar!” ”Vägrar mer höstväder!” Och dylika arga vädertankar. You get the pic.

Smushi-time! Och øl!

Men när vi väl kom till Köpenhamn hade det slutat regna och det dröjde inte länge innan till och med solen tittade fram. HURRA! Sen hade vi bästa dagen. Shoppade på COS och Urban outfitters (gissa vad jag köpte! jäss, klänningar!). Åt smushi (små smørrebrød sushi-style) på Royal café (tips! – dock inte om man är superhungrig + lite väl dyrt, men mkt mysigt och fint ställe) och sen promenerade vi till Nørrebro (tips! om man gillar lite shabby bohemstadsdelar, små knasiga caféer, gallerier och butiker) för att hänga runt i de mysiga kvarteren och dricka kaffe i solen.

Fångar sån där sol i Nørrebro!

Sen tog vi S-toget till vårt hotell, checkade in, knäckte en flaska cava och åt några praliner vi köpt (med spännande smaksättningar som bacon/tomat, foie grais/hallon och earl gray/vit choklad). Sen käkade vi middag.

På bron mot Nørrebro. Vägen kantas av folk som dricker øl och av cyklar. Gøtt!

Idag styrde vi mot bästa saluhallarna – Torvehallarna (tips! om man gillar mat och dryck – allt från fantastiska charkuterier till gudomliga bakverk och bröd) vid Nørreport och köpte passionsfruktstårtbitar och foccacia till Alex födelsedag imorgon. Därifrån tog vi tåget back to Malmö bara för att mötas av grå himmel och regn. Och så var cirkeln sluten.

Annonser
Det här inlägget postades i Fantastiskt, Köpenhamn, Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s